U nedjelju 14. juna 2015. godine u džematu Falešići, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, upriličena je svečanost hatma dova za jedanaest polaznika mektepske nastave.

Nakon klanjanja podne-namaza prisutne je poselamio imam džemata Mevludin-ef. Salkić. Potom su imami Medžlisa IZ-e Srebrenik proučili mevlud i nekoliko ilahija, a svršenici hatme odlomke iz Kur'ana, čime je i završen prvi dio programa.

Nakon izvedenog mevludskog programa prisutne je poselamio glavni imam Refik-ef. Hodžić, koji je bio i u ulozi vaiza. On je u svom govoru naglasio važnost mekteba i mektepske nastave, te važnost kontinuiranog rada. Ukazao je na važnost učenja Kur'ana, njegove primjene u svakodnevnom životu, te o fadiletima Kur'ana.

Prisutnima se obratio, u ime roditelja svršenika hatmi, Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik.

Nakon vazu-nasihata uručene su diplome svršenicima hatmi kao i prigodni pokloni, koje su uručili predsjednik Medžlisa mr. Abdulah Arifović i član Džematskog odbora Falešići Sead Salkić.

Svršenici ovogodišnjih hatmi u džematu Falešići su: Bešić Lejla, Ibrahimović Lejla, Karić Belmin, Mešetović Senad Mujić Semka, Omerović Medina, Salkić Emina, Suljanović Nejra, Žilić Emina, Žilić Adna i Žilić Hamza. Hatmu je završila i grupa starijih džematlija ovog džemata.