U petak 03.4.2015. godine nakon akšam namaza upriličena je svečanost hatma dova polaznika mekteba za odrasle u džematu Tutnjevac, MIZ-e Srebrenik.

Nakon klanjanja akšam-namaza prisutnima se obratio imam džemata hfz. Damir-ef. Jahić. Istakao je da su svršenici hatmi odrasli ljudi, momci, te da su konstantno vezani za džamiju i džemat. Dvojica od njih osam završili su svoju prvu hatmu.

Kratko obraćanje na svečanosti je imao i glavni imam MIZ Srebrenik Refik-ef. Hodžić, koji je u svom izlaganju pohvalio aktivnosti ovog džemata. Izvođači ilahija i kasida uljepšali su ovu noć, asvršenici hatme proučili su nekoliko odlomaka iz Kur'ana.

Predavanje je održao dr. Zuhdija Hasanović, šef katedre hadisa na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. On je čestitao ovim momcima, te istakao važnost veze insana s Kur'anom. Ovo je ujedno redovna tribina koja se već drugu godinu održava u ovom džematu prvog petka u svakom mjesecu.

Svršenici hatmi su: Kurtić Jasmin, Selimović Elvedin, Ahmetović Nermin, Osmanović Alija, Bajrić Jasmin, Kamenica Šaban, Selimović Elvir i Halilović Omer.

Damir Babajić