Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u petak 5. 9. 2014. god. boravio na području Medžlisa IZ-e Srebrenik.

S njim je u ovoj radnoj posjeti bio i njegov pomoćnik Sead-ef. Seljubac.

Tokom ove posjete muftija je prisustvovao redovnom sastanku svih imama s područja Medžlisa IZ-e Srebrenik. Na sastanku se razgovaralo o stanju vjerskog života na tom području. Kraći izvještaj o radu Medžlisa, proteklom ramazanu i dr. podnio je glavni imam Refik-ef. Hodžić. Potom je Sead-ef. Seljubac govorio o mektebu, mektepskoj nastavi, načinu rada muallima i inovacijama koje imami treba da uvedu u svojim mektebima.

Muftija je u svome izlaganju naglasio važnost duhovnog i intelektualnog obogaćivanja svakog pojedinca i osnaživanja zajednice. Ukazao je na važnost napora koje je zajednica ponijela tokom poplava koje su zadesile naš narod.

Bila je ovo prilika i da se dodijele priznanja penzionisanim imamima Medžlisa IZ-e Srebrenik Osmanu-ef. Mujiću i Ishaku-ef. Osmanoviću. U ime Medžlisa priznanje i hediju je uručio predsjednik Mevludin-ef. Joldić.
Savjet muftije tuzlankog donio je odluku, na svojoj redovnoj sjednici u mjesecu junu ove godine, o dodjeli zahvalnice svim uposlenicima Islamske zajednice na ovom području koji završavaju svoj radni vijek. Na ovaj način se njima iskazuje priznanje za doprinos plemenitoj misiji Islamske zajednice. U ime Muftijstva tuzlanskog zahvalnice imamima Mujiću i Osmanoviću uručio je muftija Fazlović.

Istog dana je u džematu Tutnjevac održana hatmenska svečanost za sedam starijih polaznika mekteba koji su, pred svojim muallimom hfz. Damirom-ef. Jahićem proučili hatme. Svoja obraćanja na ovoj izuzetnoj svečanosti su imali muftija Vahid-ef. Fazlović, Sead-ef. Seljubac i glavni imam MIZ Srebrenik Refik-ef. Hodžić. Hatmenski ispit su položili: Jasmin Kurtić, Nermin Ahmetović, Mirsad Okić, Elvir Selimović, Omer Halilović, Šaban Kamenica i Alija Osmanović.

{gallery}1009140{/gallery}