Nastupanje 1436. hidžretske godine obilježeno je u Janji uz prigodan program u Atik džamiji nakon akšam namaza 24. oktobra ove godine

Odziv mještana je bio veliki, a najveća radost se primjećivala na licima najmlađih. Program je započet obraćanjem glavnog imama MIZ Janja Omera-ef. Camića. Polaznici mektebske nastave su proučili nekoliko ilahija i kasida, te izveli recitacije.

Drugi dio programa uljepšali su mališani iz igraonice “Vildan”. Njihovi veseli glasovi izmamili su najviše osmjeha kod džematlija, dok su se trudili da prouče ilahije i izrecituju recitacije. Najponosniji su bili njihovi roditelji i njihove odgajateljice Fatima Mulasalihović i Merima Durgutović koje su bile odgovorne za njihov dio programa. Prigodno predavanje održao je dr. Sead Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog.

Nakon džamijskog programa, svi prisutni su se u džamijskom dvorištu počastili poslasticama koje su pripremile vrijedne janjarske hanume kojima je već dugi niz godina praksa da svojim kuharskim umijećem obraduju džematlije.

Na samom kraju svi su imali priliku da uživaju uz vatromet koji je nezaobilazan u ovakvim prilikama.

{gallery}2710140{/gallery}