Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u nedjelju, 17. aprila 2022. godine, povodom obilježavanja Lejletul-bedra, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Odžak.

U džamiji u Odžaku prigodan program su pripremili i izveli učenici bosanskohercegovačkih medresa zajedno sa srednjoškolcima iz ovog grada, mladima Mreže mladih.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju pohvalio omladinu koja je ispunila džamiju u Odžaku a posebno učesnike programa. Istakao je da Medžlis IZ Odžak ima dobru tradiciju rada i djelovanja. O njegovom radu i aktivnostima posebno brinu glavni imam Safet-ef. Karahmetović i njegovi saradnici. Muftija Fazlović je govorio o ramazani-šerifu, mjesecu koji nas okuplja, i Bedru.

“Post ima svoj hurmet i na posebnom je mjestu kod Allaha, dž.š. Post nas okreće jedne prema drugima. Bedr je čvrstina muslimanskih srca i čistota muslimanskih duša. Bedr je snaga pojedinca, svakog ashaba, ali i snaga zajedništva koje su tada imali muslimani. Zato mi toliko čeznemo da imamo kompaktne džemate po uzoru na medinski džemat. Naša snaga je u našem jedinstvu”, poručio je muftija Fazlović.