U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kalesija, u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu”, u džematu Dubnica održana je svečanost za žene pod nazivom “Večer hafiza”. Selame i riječi dobrodošlice uputila je koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Kalesija Adisa Hodžić.

Gost predavač bila je dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islmaske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Dr. Malkić je u svom obraćanju govorila o kur'anskom konceptu sreće, dobru kao krunskom načelu kojim se treba vladati muslimanka, te o važnosti pokajanja. Ona je podsjetila prisutne na kur'anske ajete o dobru, te istakla kako je dobro i lijepo suština, a da koncept sreće znači pridržavati se onoga što je Kur'anom naređeno. U drugom dijelu predavanja dr. Malkić je naglasila važnost stabilnog braka, zdrave porodice i kvalitetnog odgoja.

Kur'anske ajete učile su hafize: Halima Baturić, Berina Kučković, Emina Momković, Zulejha Omerbašić i Elmedina Avdibašić.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Kalesija Adisa Hodžić je kazala kako se večer Kur'ana – “Večer hafiza” (žena) na ovaj način po prvi put organizira u MIZ Kalesija, te kako je prije petnaest dana bilo upriličeno i “Večer hafiza”. Istakla je aktivnost džematlijki, brojna okupljanja i programe koji se realiziraju u okviru Odjela za brak i porodicu MIZ Klasija, te kako poseban uspjeh bilježi halka Kur'ana za žene.

Druženju za žene prisustvovao je veliki broj džematlijki, a nakon predavanja i programa uslijedio je nastavak druženja u kompleksu džamije Abdullah bin Muhammed Mu'minah u Dubnici.