Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i direktor Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Muamer Tinjak, koji je predvodio delegaciju Media centra u posjeti Muftijstvu tuzlanskom, razgovarali sa danas o realizaciji medijskog praćenja obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i dženaze žrtvama genocida koja će biti obavljena 11. jula na šehitlucima u Potočarima.

Muftija Fazlović je iskazao podršku radu Media centra, istakavši važnu misiju koju imaju mediji Islamske zajednice.

Ovom prilikom je posebno zahvalio na njihovom kontinuiranom izvještavanju o obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici i kolektivnih dženaza žrtvama zločina počinjenih nad muslimanima Bošnjacima u Vlasenici, Bratuncu i Zvorniku.

Tokom sastanka je istaknuto kako će Muftijstvo tuzlansko i ove godine pružiti potrebnu podršku Media centru u realizaciji višednevnog programa iz Memorijalnog centra i šehitluka u Potočarima.

Direktor Tinjak je tokom današnje posjete muftiji Fazloviću predstavio i plan razvoja dopisničke mreže Media centra, kao i neke druge važne infrastrukturne i programske planove za naredni period.

Osim direktora, u delegaciji Media centra bili su i izvršni direktor programa Nedim Hrbat, te urednici Kasim Softić, Senada Tahirović i Adnan Muminović.

Sastanku su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Mensur Husić, sekretar Muhamed Hasanspahić i stručni saradnik za medije Muftijstva tuzlanskog Amina Đulović.