Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u srijedu 2. decembra 2020. godine Univerzitetski klinički centar Tuzla. Muftiju je primio direktor UKC-a prof. dr. Vahid Jusufović.

Direktor Jusufović je iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na moralnoj i materijalnoj podršci koju pružaju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Istakao je da je kao direktor ove zdravstvene ustanove zahvalan na posjeti jer je to pokazatelj da postoje institucije kao što je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini koje vrednuju rad i zalaganje zdravstvenih profesionalaca.

“Posjeta COVID bolnicama na klinikama za zarazne i plućne bolesti i Respiratornom centru, koji čini okosnicu liječenju naših covid pozitivnih pacijenata, sigurno će ostaviti traga kao pozitivan primjer da ostali segmenti društva obrate pažnju na zdravstvo i Univerzitetski klinički centar Tuzla koji u ovom trenutku prolazi kroz veoma teške trenutke. Moram reći da raspolažemo sa zadovoljavajućim prostornim kapacitetom, a iako je vidan umor svih zaposlenika entuzijazam ne nedostaje”, istakao je direktor UKC Tuzla prof. dr. Vahid Jusufović.

Muftija Fazlović se zahvalio menadžmentu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i zdravstvenim radnicima koji ulažu maksimalne napore da pruže potrebnu pomoć stanovništu, ali i da prevaziđu poteškoće koje je sa sobom donijela trenutna epidemiološka situacija.

“Muftijstvo tuzlansko će i u narednom periodu pružiti podršku i pomoć Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u onome za što oni iskažu potrebu. Ovo je prilika da pozovem institucije koje neposredno brinu o ovoj javnoj ustanovi ali i sve društveno odgovorne institucije da pomognu Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, kao i drugim zdravstvenim ustanovama. Nalazimo se u teškom razdoblju i važno je da to shvatimo, te učinimo ono što je svako od nas u mogućnosti kako bismo pomogli rad ljekara i svih zdravstvenih radnika, koji danonoćno i izdašno pomažu ljudima. Oni zaslužuju našu veliku zahvalnost, priznanje, podršku i pomoć”, kazao je muftija Fazlović.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik direktora za medicinske poslove prof. dr. Šekib Umihanić, pomoćnik direktora za naučnoistraživački rad prof. dr. Ervin Alibegović, pomoćnik direktora za finansije Sabina Tanović i načelnik Sektora za pravne poslove i ljudske resurse Ervin Mujkić.

Muftija Fazlović je ovom prilikom obišao i Kliniku za zarazne bolesti, Kliniku za plućne bolesti i Respiratorni centar, gdje su smješteni covid pozitivni pacijenti, te je razgovarao s liječnicima i medicinskim osobljem ovih klinika.