Muftija je obišao vakufske parcele, na kojima su zasijani kukuruz i pšenica na oko 250 dunuma.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u pratnji svoga pomoćnika Muamera Zukića, u subotu 27. juna je posjetio medžlise Islamske zajednice Bijeljina i Janja.

Muftija je s predstavnicima ovih medžlisa obišao vakufske parcele, na kojima su zasijani kukuruz i pšenica. U ova dva medžlisa ukupno je zasijano oko 250 dunuma ovih kultura.

U Janji je održan sastanak s imamima iz oba medžlisa. U razgovoru je analiziran vjerski život u ovom ramazanu. Konstatirano je da je ove godine organizirano više vjerskih aktivnosti (zajednički iftari, teravih namaz, posjećeniji dnevni namazi, mukabele, predavanja za žene, druženja za mlade od teravije od sehura idr.), posebno za mlade. Tokom ovog susreta muftija Fazlović je imamima uputio riječi ohrabrenja i podrške.

U dvorištu Atik džamije u Janji Medžlis je organizirao iftar, na kojem su i prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Bijeljine i Janje, federalni ministar za povratak Edin Ramić, predstavnici Općine Novi Grad iz Sarajeva, te predstavnici firme Bekto Preciza iz Goražda. Ovo je bila i prilika da muftija Fazlović uruči zahvalnicu Enisi Bekto, u ime Bošnjaka Janje, a za pomoć koju je osigurala njezina firma stanovnicima Janje tokom prošlogodišnjih poplava.

U Atik džamiji obavljen je teravih namaz. Prije namaza se džematlijama obratio muftija, koji je govorio o vrijednostima ramazana, o povratku, o kvalitetima ljudi koji žive na tim područjima, o njihovoj spremnosti i znanju u poljoprivrednom radu… Muftija je uporedio Atik džamiju u Janji s pčelinjom košnicom, kazavši da je to jedna od džamija s najviše aktivosti na širem području.

{gallery}3006150{/gallery}