Muftije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na poziv muftije sarajevskog prof. dr. Nedžad-ef. Grabusa, večeras su bili gosti u Muftijstvu sarajevskom, te su se u nekoliko sarajevskih džamija prigodno obratili vjernicima prije teravih-namaza. Muftija sarajevski ukazao je na cilj i značaj aktivnosti “Ramazanski gosti”, izrazivši radost zbog prilike da ugoste muftije. 

– U Sarajevu je danas održana sjednica Vijeća muftija, kojoj su prisustvovale muftije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. To je bila jedinstvena prilika da u sarajevskim džamijama organiziramo predavanja naših muftija, tokom mjeseca ramazana. Muftije često dolaze u Sarajevo, ali budući da je ramazansko vrijeme posebno, za nas je itekako važno da na Muftijstvu sarajevskom i na području sarajevskog medžlisa možemo džematlijama ponuditi jedinstven sadržaj, i upoznati širu javnost u Sarajevu sa djelovanjem muftija Islamske zajednice u različitim dijelovima naše domovine – izjavio je muftija sarajevski prof. dr. Nedžad-ef. Grabus.

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović prigodno se obratio u Sultan Fatihovoj (Carevoj) džamiji. Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović obratio se vjernicima u Centralnoj džamiji u Vogošći. Muftija mostarski dr. Salem-ef. Dedović svoju poruku uputio je u džamiji Lužani, a muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević u Jordanskoj džamiji. U Centralnoj džamiji na Ilidži poruku je uputio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, a u Kuvajtskoj džamiji muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić. Muftija ljubljanski mr. Nevzet-ef. Porić bio je gost u Istiklal džamiji, dok je muftija banjalučki Ismail-ef. Smajlović bio gost u džamiji Sokolović Kolonija.

U svim džamijama bio je prisutan veliki broj vjernika.

(Preporod.info)