Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstvo tuzlansko, u saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, organizirali su stručni seminar za profesore islamske vjeronauke s područja Muftiluka tuzlanskog. Seminar je održan u ponedjeljak 24. januara 2022. godine u amfiteatru Behram-begove medrese u Tuzli.

Na početku seminara vjeroučiteljima se obratio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Muftija Fazlović je govorio o značaju vjeronauke i njenoj ulozi u duhovnoj izgradnji našeg naroda. Istakao je važnost emaneta koji su preuzeli nastavnicima islamske vjeronauke i njihovu misiju odgoja i obrazovanja velikog broja djece.

Vjeroučiteljima su se na početku seminara obratili stručni savjetnik za obrazovanje u Pedagoškom zavodu TK prof. dr. Midhat Spahić, a u ime Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta dr. Nezir Halilović.

O ulozi i značaju Fonda Bejtul-mal na seminaru je govorio Vehid-ef. Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat, a dr. Nezir Halilović, voditelj Odjela za vjeronauku, govorio je o zastupljenosti sadržaja o Bejtul-malu u nastavnim programima, udžbenicima i nastavnoj praksi.

Seminar je vodio rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić.