Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u petak 7. januara 2022. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Članovi Muftijstva tuzlanskog usvojili su odluku o organiziranju Kursa islama za mlade u medžlisima Odžak, Modriča, Čelić i Gornja Tuzla. Ovaj edukativni program tokom prošle godine realiziran je u medžlisima Gračanica, Srebrenik, Bijeljina, Janja, Puračić, Teočak, Orašje, Odžak, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.

Razmatrana je informacija o opremanju jedanaest mektepskih učionica u medžlisima Čelić, Gračanica, Kladanj, Kalesija, Srebrenik i Puračić u saradnji s humanitarnom organizacijom Bošnjaka u Danskoj MOST-BRO, te plan opremanja četiri kabineta islamske vjeronauke u saradnji s Udruženjm “Izvor dobročinstva“. Muftijstvo tuzlansko je u protekloj godini poklonilo značajnu pažnju misiji u mektebu i vjeronauci, te osavremenjavanju uvjeta rada i opremanja mektepskih učionica i kabineta za islamsku vjeronauku.

Na sjednici su usvojeni Program pružanja pomoći pravnim i fizičkim licima za 2021. godinu i Program stipendiranja za 2021. godinu.

Usvojena je i odluka o uspostavljanju Registra izdavačke djelatnosti Muftiluka tuzlanskog.

U dalju proceduru stavljen je Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Medžlisa IZ Vlasenica. Data su mišljenja u vezi s vakufskim predmetima na području medžlisa Zvornik, Vlasenica i Gračanica.

Na sjednici su potvrđene i odluke usvojene na ranije održanim vanrednim sjednicama. Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.