Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog u saradnji s medžlisima Islamske zajednice Bratunac, Zvornik i Kalesija organizirali su kulturno-vjersku manifestaciju „Dani povratka 2022“, s ciljem evociranja uspomena na dane povratka svojim domovima Bošnjaka Podrinja, ali i pružanja podrške pred izazovima u kojima se danas nalaze. Pokrovitelj manifestacije je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Omladinski susreti u okviru ove manifestacije održani su u 17.7.2022. godine u Konjević Polju i okupili su nekoliko stotina mladih s područja Muftiluka tuzlanskog.

– Želimo da ovo postane tradicija i naša želja polahko postaje realnost. Ovogodišnjom manifestacijom nastavljamo našu lijepu priču, važno je naglasiti da na susretima imamo gotovo duplo više učesnika. Naši mladi možda nisu ni svjesni u kako važnoj manifestaciji učestvuju – izjavio je Ibrahim Aljić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Admir-ef. Velić, predsjednik MIZ Bratunac, je naglasio da su Omladinski susreti doprinijeli kvaliteti cjelokupne manifestacije.

– Zahvalni smo što je Bratunac danas domaćin susreta. Našim mladima je danas sve obezbijeđeno, kako bi proveli lijep dan – kazao je Velić.

Nakon cjelodnevnih susreta, večeras će biti održan koncert bosanskohercegovačkih izvođača muzike Armina Muzaferije i Eldina Huseinbegovića.