Kabinet za islamsku vjeronauku u Drugoj osnovnoj školi u Živinicama, početkom ove školske godine, opremljen je novim namještajem, a izvršene su i druge potrebne popravke. Time su uslovi i kvalitet izvođenja nastave islamske vjeronauke u ovoj školi izuzetno poboljšani.

Kabinet je opremilo Muftijstvo tuzlansko koje je doniralo komplet namještaj, 14 stolova, 28 stolica, tablu, te katedru za nastavno osoblje. Medžlis Živinice pomogao je u popravci dotrajalih podova, a džemat Rudar kupio je nove plafonjere.

Donaciju su, u utorak 12. oktobra, uručili Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i glavni živinički imam Sedin-ef. Karić.

Direktorica škole Besima Jagodić zahvalila se Muftijstvu tuzlanskom i svima onima koji su pomogli opremanje kabineta, te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.

Sead-ef. Seljubac je kazao da je donacija stigla s razlogom.

“Svake godine nastojimo imati uvid u realizaciju nastavnih sadržaje islamske vjeronauke, pa smo u jednom od obilazaka ustanovili da se ovdje veoma dobro radi i da profesorice postižu zapažene rezultate u radu s djecom. Takođe smo uvidjeli da treba poboljšati uslove za rad. Djeca su sada zadovoljna i nadamo se još boljim rezultatima,“ kazao je Seljubac.

Sedin-ef. Karić nije krio zadovoljstvo što će djeca imati bolje uslove za rad.

„Bio bih sretan da svaki kabinet može biti ovako lijepo uređen, pa zato pozivam sve one koji mogu pomoći neka to i učine,“ kazao je Karić.

Profesorica vjeronauke Jasmina Mujezinović se zahvalila donatorima.

“Djeca su oduševljena. Njihov uspjeh je nagrađen novim namještajem, te ćemo sigurno postizati još bolje rezultate. Hvala svima koji su dali doprinos poboljšanju radnih uslova. Mi nastavljamo sa svojim aktivnostima pa će tako završni razredi naše škole ovih dana posjetiti Memorijalni centar u Potočarima, ” kaže Mujezinović.

{gallery}1410161{/gallery}