Nakon 44 godine rada u Hadži Bali-begovoj Kuršumlija džamiji u Kladnju u srijedu 4. novembra ove godine ispraćen je u penziju Enes-ef. Hodžić.

Svečanost je organizirana u Behram-begovoj medresi u Tuzli, a prisustvovali su joj reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Medrese, načelnik Općine Kladanj, glavni imami s područja Muftijstva tuzlasnkog i članovi Izvršnog odbora i imami Medžlisa IZ Kladanj.

Tokom ove svečanosti o radu i angažmanu efendije Hodžića govorili su muftija Fazlović i reisu-l-ulema Kavazović, koji su mu, kao znak zahvalnosti za obavljanje časne uloge imama, hatiba, muallima i glavnog imama tokom njegovog radnog vijeka i za veliki doprinos ostvarenju plemenite misije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na području Kladnja dodijelili priznanje.

Prigodne zahvalnice uručene su mu i u ime Općine Kladanj i imama Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Enes-ef. Hodžić rođen je 15.08.1948. godine u Ravnama, općina Kladanj, od oca Refik-ef. i majke Derviše-bule hanume. I njegov djed Hašim-ef. Hodžić je također bio imam.

Enes-ef. je oženjen je Magbulom hanumom i otac je troje djece: Enisa, Dženete i Selme.

Godine 1970. završio je Gazi Husrev-begovu medresu, te je iste godine počeo raditi na mjestu imama Hadži Bali-begove Kuršumlija džamije u Kladnju, gdje je ostao 44 godine.

Biran je za člana Republičkog Sabora Islamske zajednice u BiH u dva mandata i jedan mandat Vrhovnog Sabora IZ u SFRJ 1978-1990 godine.

Fakultet islamskih nauka upisao je 2005. godine, u 55. godini života, a diplomirao je 11.07.2008. godine.

Jedan je od organizatora Patriotske lige u Kladnju. Bio je pripadnik Armije RBiH sa činom nadkapetana.

Primio je mnoga priznanja, pohvale i zahvalnice.

{gallery}0511150{/gallery}