Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u utorak 21. maja 2019. godine posjetio Medžlis Islamske zajednice Janja i prisustvovao iftaru koji je ovaj medžlis upriličio za svoje uposlenike, članove Skupštine i članove džematskih odbora.

Iftaru je prisustvovao i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH Ismail-ef. Smajlović i njegovi saradnici dr. Enes Svraka, Vehid-ef. Arnaut i Bahrudin-ef. Čolo, pomoćnik Muftije tuzlanskog Muamer Zukić i glavni imami i predsjednici IO medžlisa Bijeljina i Janja.

Tokom ovog iftara uručeno je priznanje za doprinos i razvoj Medžlisa Islamske zajednice Janja predsjedniku Izvršnog odbora MIZ Janja u prethodnom mandatu Ahmedu Gruhonjiću.

Prisutnima su se obratili muftija Vahid-ef. Fazlović i direktor Ismail-ef. Smajlović, koji su istakli vrijedan rad medžlisa Janja i Bijeljina i dobru saradnju ova dva medžlisa na brojnim zajedničkim projektima, kao i njihovu dobru saradnju sa drugim medžlisima.

Istu noć mevludski program je izveden u svim džamijama u Janji, a centralna program povodom 17. noći ramazana bio je u Džedid džamiji, gdje je muftija Vahid-ef. Fazlović kazivao svoju besjedu.

Direktor Ismail-ef. Smajlović i njegovi saradnici održali su predavanja u džamijama u Janji, Bijeljini i Loznici.

Sedamnaesta noć mjeseca ramazana se obilježava kao noć uoči bitke na Bedru, a Islamska  zajednica  u  Bosni  i  Hercegovini  je 17.  dan ramazana proglasila Danom povratničkih džemata.