Ovo je treći ramazan kako se uči hafiska mukabela u džamiji džemata Centar Srebrenik poslije ikindije-namaza.

Hafisku mukabelu u Srebreniku uče hafizi sa područja ovog medžlisa, a ove godine hafisku mukabelu uljepšava i hafiz iz Turske. Mukabelu uče hafizi Esmir-ef. Selimović, Damir-ef. Jahić, Mustafa-ef. Mujkić i hafiz iz Turske Mustafa Kalyoncu.

Otvoreno hiljadu vrata u susret Ramazanu

Medžlis IZ-e Srebrenik je realizirao humanitarnu akciju pod nazivom „Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1 000 vrata“. Tokom ove akcije, koja se realizuje u svim džematima Muftijstva tuzlanskog, u Srebreniku su organizovano 109 posjeta  porodicama slabijeg imovinskog stanja, porodicama šehida, bolesnima i nemoćnim osobama, starijim, kao i porodicama vakifa, a akcijom koordinira Jasmin-ef. Begunić. Tokom posjeta su urečeni i paketi sa prehrambenim artiklima.srebrenik ramazan 2017 2

U humanitarnu akciju su bili uključeni svi imami i predsjednici džematskih odbora, te su zajedno sa koordinatorom obilazili porodice u svojim džematima.

Pucnjem topa u Srebreniku označeno vrijeme iftara

Projekat postavljanja i pucanje topa koji označava vrijeme iftara je pokrenut od strane Medžlisa IZ-e Srebrenik koji je i zvanični nosilac svih aktivnosti, te Udruženja ilmijje Srebrenik.

Prema riječima predstavnika Ilmijje generalni pokrovitelj ovogodišnjih aktivnosti je načelnik općine Srebrenik dr. Nihad Omerović, a ne zaboravljaju spomenuti angažman Mustafe Kovača, direktora „Selam d.o.o“, Naim-ef. Turnadžića, predstavnika Ilmijje, te Enesa Bešića, člana Gorske službe spašavanja Srebrenik koji je nosilac svih aktivnosti u vezi sa topom.

srebrenik ramazan 2017 3