Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u utorak, 11. aprila 2023. godine, posjetio džemat Dubnica, Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Obraćajući se džematlijama muftija Fazlović je istakao da je u ramazani-šerifu mnoštvo Allahovih blagoslova te da ummet Muhammeda, alejhi selam, ima posebnu, ramazansku čast.

– Posebno se radujemo ramazanskom rahmetu (milosti) i magfiretu (oprostu) koji Allah, dželle šanuhu, daje. Rahmet i magfiret su blagodati ovoga svijeta ali su i blagodati ahireta. One su naš put do Dženneta, kazao je muftija Fazlović, ističući da su na ovom svijetu posebno važne dvije blagodati: zdravlje i porodica. Allahu, dželle šanuhu, se trebamo mnogo zahvaljivati na ovim i svim drugim blagodatima. Govoreći o posljednjoj trećini mjeseca ramazana, Muftija je naglasio važnost obavljanja ibadeta, posebno namaza. Kazao je da je ovo blagoslovljeno vrijeme prilika da se popravimo i izgradimo kako bi naši ramazanski duhovni horizonti bili snažni. Izrazio je zadovoljstvo zbog brojnih aktivnosti u ovom džematu i planovima za njegov budući razvoj.

Nakon teravih-namaza upriličen je razgovor muftije Fazlovića s džematlijama kojem su prisustvovali dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Muharem-ef. Mešanović, predsjednik medžlisa Ibrahim Aljić, imam džemata Dubnica Muhamed-ef. Burić te brojni džematlije.