Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović održao je u ponedjeljak, 25. decembra ove godine, sastanak s koordinatorima Mreže mladih u medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim rezultatima rada Mreže mladih na području Muftijstva tuzlanskog, te o aktivnostima, programima i projektima za naredni period. Koordinatori su predstavili najznačajnije programe koji se realiziraju sa mladima na području medžlisa, te su iznijeli svoje prijedloge za unapređenje rada.

Muftija Fazlović je ukazao na postignute rezultate Mreže mladih od 2016. godine do danas. Istakao je da su mladi dio naše zajednice prema kojima imamo posebu odgovornost, te da planovi aktivnosti trebaju biti usklađeni sa njihovim afinitetima i znanjima. Muftija se zahvalio koordinatorima na dosadašnjem predanom radu i postignutim rezultatima.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog hfz. Abdullah Kapo i koordinatori u medžlisima: Islam-ef. Mehmedović, Esmir-ef. Hasanović, mr. Abdullah-ef. Husić, mr. Emir-ef. Brašnjić, Asmir-ef. Bekrić i Ahmet-ef. Osmanović.