Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u svom uredu 30. januara 2014. godine primio glavnog imama Refika-ef. Hodžića i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik Mevludina-ef. Joldića.

Na ovom susretu se razgovaralo o planovima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik u ovoj godini, s posebnim akcentom na nedavno uvedeni sistem naplate jedinstvene članarine u ovom medžlisu.

Istoga dana, muftija Fazlović je primio glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir-ef. Camića i predsjednicu Merhameta u Bijeljini Azru Medinić.

Tokom ovog susreta se razgovaralo o aktivnostima Islamske zajednice i Merhameta u Bijeljini i zajedničkim projektima ovih dviju institucija. Pohvaljena je njihova dosadašnja saradnja, kao i realizacija zajedničkih projekata u prethodnom periodu, koji su zasigurno doprinijeli boljim uvjetima za život muslimana u Bijeljini.

Posebna pažnja u ovom razgovoru poklonjena je planiranju svečanog otvorenja Atik džamije u Bijeljine, koje je planirano za august ove godine.