I ove godine teravih namaz će se klanjati u Memorijalnom centru Potočari – kazao je Feni glavni imam medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici Damir-ef. Peštalić.

On navodi da je organizovano klanjanje teravih-namaza u mnogim džematima na području Srebrenice.

– Nama je cilj da u što većem broj organizujemo klanjanje teravih namaza. Teravih namaz će se klanjati u Dobraku, Osatu, Srebrenici, Potočarima, Podgaju, Daljegošti, Sućeskoj i Luci. Mislim da je najvažnije da imamo što više zajedničkih iftara. Obezbijedit ćemo iftare na kućne adrese za stare osobe koje ne mogu da prisustvuju zajedničkim iftarima. Ramazan ima posebnu emociju za nas u Srebrenici. I ovom prilikom muslimanima želim da ramazan provedu u miru, ibadetu, sa svojim najmilijima i komšijama, posvećeni vrijednostima i temeljima njihove uzvišene vjere. Ramazan šerif mubarek olsun – rekao je efendija Peštalić.

Naglašava da je poseban iftar sa djecom koji se organizuje već nekoliko godina.

– To je najljepši iftar u Srebrenici, mi želimo da se naša djeca druže, da osjete ramazan. Ovaj grad ima mnogo talentovane djece koja su veoma uspješna. Odrasli trebaju da obezbijede bolje uslove da mladi žive u Srebrenici. Srebrenica je grad svih, i ako je nekome loše, onda je svima loše. Trebamo i moramo iskorisiti ovaj ramazan da budemo što bliži jedni drugima sa zajedničkim aktivnostima. Kada se svi uključimo i damo svoj doprinos, onda se svi zajedno možemo nadati uspjehu u rješavanju problema – poručio je efendija Peštalić.