U Zvorniku je 4. juna 2015. godine svečano otvorena trinaesta kulturno-vjerska manifestacija “Dani Hasana Kaimije”.

Otvaranje je započelo intoniranjem himne i učenjem Kur'ana. Dobrodošlicu gostima je uputio podpredsjednik Organizacionog odbora Mustafa-ef. Muharemović. Riječi podrške organizatorima ove manifestacije uputili su predsjednik SO Mersed Mehmedović i načelnik Opštine Zvornik Zoran Stevanović. Manifestaciju je otvorio podpredsjednik RS-a Ramiz Salkić.

U drugom dijelu svečanosti upriličena je dodjela Povelje Hasan Kaimija za životno djelo i Plakete Hasan Kaimija za najbolju objavljenu knjigu.

Plaketu Hasan Kaimija za najbolju objavljenu knjigu iz  društvenih i humanističkih nauka u 2013. i 2014. godini dobio je prof. dr. Adib Đozić za knjigu “Studije o bošnjaštvu”. Plaketu i nagradu je uručio Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ BiH.

Povelja Hasan Kaimija za životno djelo ove godine dodijeljena je mr. Muharem-ef. Omerdiću, istaknutom bosanskoherceovačkom alimu. Povelju mu je uručio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, koji se potom i obratio. Uputio je čestitku ovogodišnjim laureatima zahvalivši im se na svemu što su do sada uradili. Ukazao na važnost organiziranja ove manifestacije izrazivši nadu da će ona osnažiti moral, karakter i vjeru kod Bošnjaka. Podsjetio je na snagu duhovnosti, kao temeljne ljudske odlike, koja je posebno krasila našeg pretka Hasana Kaimiju.

Selame i riječi podrške reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića prenio je Ismail-ef. Smajlović, njegov izaslanik. On je u svome obraćanju čestitao ovogodišnjim laureatima, te je odao priznanje organizatorima.

{gallery}0606150{/gallery}