Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je danas prof. dr. Mirzetu Hadžić-Suljkić, prof. Melihu Terzić i prof. Azru Arnaut, članice Uređivačkog odbora monografije “Snaga žene“, koja govori o radu Muslimanskog akademskog društva žena Okruga Tuzla i njihovom aktivizmu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Autorica ovog djela Mirzeta Hadžić-Suljkić zahvalila se muftiji Fazloviću na podršci radu Muslimanskog akademskog društva kao i na podršci tokom nastajanja ove monografije. Istakla je da su u monografiji sačuvana svjedočanstva o jednom vremenu te hrabrim i dostojanstvenim ljudima na prvim odbrambenim linijama ali i u obrazovanju, zdravstvu…

Muftija Fazlović se zahvalio članicama MAD-a na njihovom intelektualnom i humanitarnom radu tokom agresije na našu domovinu, a posebno na velikoj solidarnosti i pomoći prognanim i ožalošćenim majkama, suprugama i sestrama, koje su osjetile sve strahote rata. Čestitao je članicama Muslimanskog akademskog društva izdavanje monografije, vrijednog historijskog dokumenta o jednom teškom vremenu, ali i važnom vremenu naše svekolike hrabrosti, ustrajnosti i veličanstvene borbe za slobodu, mir i dostojanstvo.