U Mostaru je u petak 6.12.2019. godine održana svečanost dodjele nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine za školsku 2018/2019. godinu.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja. Tako je na svečanosti u Mostaru nagrađeno ukupno 60 osnovnoškolaca i srednjoškolca iz svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici, i to za 58 osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Među tri nagrađena srednjoškolca iz Tuzlanskog kantona našla su se dva učenika Behram-begove medrese: Enida Fatić i Tarik Britvarević. U školskoj 2018/2019. godini Enida Fatić je, između ostalih uspjeha, osvojila prvo mjesto na 24. federalnom takmičenju iz fizike, dok je Tarik Britvarević na istom takmičenju osvojio drugo mjesto i bio učenik generacije Behram-begove medrese.

Priznanje Behram-begovoj medresi za prepoznavanje, podsticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju primio je Dino Ćorović, profesor fizike u našoj školi.

Ovo je druga godina zaredom da se među najboljim srednjoškolcima iz Tuzlanskog kantona nađu dva učenika Behram-begove medrese.

Organizator ovog događaja je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.