Takmičenje iz engleskoga jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, održano je u ponedjeljak 12. marta, u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovale su ekipe iz sedam medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i to: Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Behram-begova medresa iz Tuzle, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Džemaludin ef. Čaušević iz Cazina, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Osman ef. Redžović iz Velikog Čajnog i Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara.

Prvi put na takmičenju su učestvovali i učenici Medrese Mehmed Fatih iz Podgorice.

Riječi dobrodošlice prisutnim takmičarima i njihovim profesorima uputili su Seid-ef. Eminović, stručni savjetnik za srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta i direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Behram-begove medrese iz Tuzle, dok su drugo mjesto zauzeli učenici Gazi Husrev-begove medrese. Treće mjesto je pripalo učenicima Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto je pripalo Aminu Mavriću učeniku Karađoz-begove medrese iz Mostara, drugo mjesto Dženiti Đulović učenici Behram-begove medrese iz Tuzle, a treće mjesto Ajetullahu Avdiću učeniku Gazi Husrev-begove medrese.

Nagrade pobjednicima takmičenja uručio je hfz. mr. Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese i Halim-ef. Husić, pomoćnik direktora za nastavu.