Povodom početka nove mektepske godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio je čestitku muallimima u kojoj se kaže:

“U ime Muftijstva tuzlanskog i u svoje ime, svim muallimima i muallimama upućujem čestitke povodom početaka nove 2021/22. mektepske godine.

Vjera i znanje ključne su odrednice identiteta svakog naroda. Oblikovanje duhovnog i kulturnog identiteta bosanskih muslimana, nakon usvajanja prvih vrijednosti u našim porodicama, najtemeljitije se postiže u mektebu. Zato je mekteb primarna odgovornost i obaveza svih nas, te plemenit emanet koji su ponijeli naši muallimi. Svi muallimi imaju veliku zadaću da neprestano rasvjetljavaju vrijednosti naše vjere i stečeno znanje, Allahovom voljom i s Njegovom pomoći, izdašno prenose djeci. Iskren i predan učitelj koji se mnogo trudi, zasigurno će veliki uspjeh postići. Kur’anska poruka glasi: “Ti ćeš, o, čovječe, koji se mnogo trudiš, trud svoj pred Gospodarom svojim naći.” (El-Inšikak, 6.)

Poštovani muallimi,

postavimo sebi visoke ciljeve u odgoju i obrazovanju djece i mladih u našim mektebima. Na tom putu ojačajmo se takvalukom i znanjem. U ovom plemenitom djelu oslonjeni smo jedni na druge, ali i zasebno odgovorni za ono što uradimo ili propustimo uraditi. Podstičimo one koje podučavamo da vrijedno rade i uče o svojoj vjeri, a njihovim roditeljima budimo najbolji prijatelji u odgoju njihove djece.

Neka nam Uzvišeni Allah pomogne na ovom hairli putu i plemenitoj misiji.”