Večer Kur'ana u Tuzli održana je 31. decembra 2014. god., u džamiji Kralja Abdullaha.

Ova manifestacija svake godine okuplja sve veći broj vjernika iz cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore.

Program je započeo nastupom hfz. Behije Spahić, učenice Behram-begove medrese, koja je 29. decembra 2014. okončala ispit za stjecanje zvanja hafize Kur'ana. Svojim učenjem odlomaka iz Kur'ana ovu večer upotpunili su: hfz. Abdulaziz-ef. Drkić, hfz. Hamza-ef. Lavić, hfz. Abdulah-ef. Kapo, hfz. Sead-ef. Šahinović, hfz. Jusuf-ef. Karaman i Nisvet-ef. Omerdić.

Prigodne riječi dobrodošlice džematlijama i gostima uputio je glavni imam MIZ Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović.

Predavanje je održao Mustafa-ef. Spahić. Prof. Spahić je posebno naglasio da se Kur'anu treba pristupati čiste duše, čista srca, iskrenog nijeta, čistog tijela i čiste odjeće, jer je Kur'an skrušenost prema Allahu, koji nam je objavu spustio.

Ovogodišnji dobitnik priznanja za doprinos izučavanju Kur'ana i kur'anskih nauka, prema odluci Komisije, jeste prof. dr. Omer Nakičević, emeritus. Priznanje dr. Nakičeviću uručio je predsjednik IO Medžlisa Tuzla Hasan-ef. Spahić.

Vecer Kurana TZ15

Dobitnik priznanja, emeritus Nakičević, je bio vidno ganut, iznenađen zbog broja ljudi koji su prisustvovali manifestaciji, ali i sretan zbog priznanja koje mu je dodjeljeno u Tuzli. Naglasio je  da su rad i istrajnost na putu znanja ono što je njega učinilo bogatim čovjekom, bez obzira na teške životne okolnosti kroz koje je prolazio.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u svome obraćanju istakao da ovaj skup predstavlja veliku vrijednost, te svako koje došao na ovaj ibadet sudjeluje u toj vrijednosti. Dolazak na ovaj ibadet okarakterisao je kao duhovni napredak svih posjetilaca.

Deveta tradicionalna Večer Kur'ana u Tuzli završena je učenjem dove.