Povodom Ramazanskog bajrama i 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u petak, 19. aprila ove godine, primio predstavnike Koordinacije boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona.

Muftija Fazlović je ovom prilikom naglasio da nikada ne smijemo zaboraviti herojsko vrijeme i one koji su svojom hrabrošću postali stubovi odbrane naše domovine Bosne i Hercegovine.

– Obilježavajući Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, ali i tokom cijele godine, naša obaveza je da mnogo više govorimo i podsjećamo na snagu koju su pripadnici Armije RBiH pokazali u vrijeme agresije na našu zemlju, te da iskazujemo zahvalnost i duboko poštovanje prema šehidima, ratnim vojnim invalidima i svim drugim pripadnicima Armije, istakao je muftija Fazlović.

Tokom ovog prijema, predstavnici Koordinacije boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona zahvalili su se muftiji Fazloviću na doprinosu očuvanju vrijednosti za koje su se borili najbolji sinovi Bosne i Hercegovine.