U četvrtak 19. novembra 2015. godine Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Modriča.

Tokom ove posjete muftija Fazlović se susreo sa Safet-ef. Karahmetovićem, glavnim imamom, Osman-ef. Mulahusejnovićem, pomoćnikom glavnog imama, te Ademirom Kujrakovićem, predsjednikom Izvršnog odbora.

Odvojene susrete muftija Fazlović je imao i sa članovima Izvršnog odbora i sa modričkim imamima.

Tokom ovih susreta poseban akcenat je stavljen na poboljšanje uslova i pretpostavki za unapređenje mektebskog rada i mektebske nastave i uopće vjerskog života, osobito u gradskome području. Istaknuta je potreba stavljanja u funkciju cijele upravne zgrade Medžlisa za razne aktivnosti, a posebno u radu sa mladima.

Delegacija Muftijstva je posjetila i Vukosavlje, gdje se muftija Fazlović susreo s načelnikom ove povratničke općine Elvirom Hadžiomerovićem. Bila je ovo prilika da se načelnik Hadžiomerović zahvali Islamskoj zajednici u BiH za pomoć u saniranju posljedica poplava, koje su tokom prošle godine zahvatile dijelove ove općine, naročito džemate Modrički Lug i Jakeš.

S muftijom Fazlovićem u Modriči i Vukosavlju boravili su dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić.

{gallery}2411150{/gallery}