Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović se susreo 7. marta ove godine u Tuzli s direktorima svih bosanskohercegovačkih medresa i njihovim saradnicima.

U ovoj prilici je naglašena važnost ovakvih susreta i razmjene iskustava. Konstatirano je da je puno urađeno na međusobnom povezivanju medresa. U tom pogledu je posebno istaknuta uloga Muharema Omerdića, bivšeg rukovodioca Vjersko-prosvjetne službe RIZ-a. Naglašeno je da je sa intergracijom medresa u javni sistem obrazovanja i formiranjem posebnog odjela Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ, koji će se svakodnevno baviti radom medresa, napravljen zaokružen sistem djelovanja ovih ustanova. Istaknuta je i važnost razumijevanja potreba koje medrese imaju, a koje proizilaze iz njihove društvene uloge. U tom kontekstu je razgovarano i o brojnim projektima koji će uslijediti, a što će ubuduće unaprijediti njihov rad i razvoj.

Nakon ovog razgovora muftija Fazlović se susreo i s Zejnilom Rebihićem, direktorom Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Tokom ovoga susreta, između ostalog, razgovarano je o realizaciji nekoliko zajedničkih aktivnosti, poput akcije kurbana, koji će u značajnoj mjeri pomoći povratnicima.

{gallery}0803161{/gallery}