Imami Medžlisa Islamske zajednice Tuzla predvođeni Vahid-ef. Fazlovićem, muftijom tuzlanskim, hfz. Ahmed-ef. Huskanovićem, glavnim imamom i predsjednikom Hasan-ef. Spahićem posjetili su Rijaset Islamkse zajednice u BiH i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Upriličen je susret delegacije Medžlisa Islamske zajednice Tuzla sa reisu-l-ulemom Husein-ef. Kavazovićem. Susret je protekao u ugodnom razgovoru u kojem je reis Kavazović upoznat sa aktivnostima na području Medžlisa Tuzla. Iskazana je zahvalnost reisu-l-ulemi Kavazoviću na dosadašnjoj podršci u radu Medžlisa Tuzla.

Nakon posjete Rijasetu delegacija je posjetila Fakultet islamskih nauka u Sarajevo,  gdje se srela sa rukovodstvom ove institucije. Imami su obišli FIN-a, a potom ostatak posjete proveli u razgovoru sa dekanom prof. dr. Zuhdijom Hasanovićem  i prodekanom za nastavu doc.dr. Ahmetom Alibašićem. Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović predsjednik je Upravnog odbora ove obrazovne ustanove, te je u tom svojstvu i sam bio dio rukovodstva koje je predstavilo rad  najstarije i najprestižnije institucije visokoškolskog islamskog obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Fakultet je počeo je sa radom 1977. godine. U prethodnom periodu Fakultet se prilagođavao potrebama zajednice i zahtjevima vremena, a vrijedi naglasiti da su oko dvije trećine uposlenih imama Medžlisa Tuzla svršenici ove obrazovne institucije.

(miztuzla.com)