Dženaza Ademu-ef. Hadžiću klanjana je u subotu 1. septembra 2018. god. u haremu džamije Husejnije u Gradačcu.

Dženazi je prisustvovao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imami i imami, kao i veliki broj džematlija.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je u svome obraćanju kazao kako je Adem-ef. u sebi nosio sve ono što jedan musliman, Bošnjak, u sebi može ponijeti.

„Svako od nas će pamtiti Adem-ef. onako kako ga je doživio i onako kako je sa njim vrijeme proveo i proživio. Ja sam ga upoznao u najtežim trenucima za naš narod i ovu našu zemlju. Moram kazati, ovom gradu i ovom narodu, i tada i poslije, niko nije više nade ulijevao kao Adem-ef. Za njega nije bilo poteškoća, uvijek je sve prihvatao kao Božiju odredbu. Naš brat Adem nikada nije posustao i nikada nije dvojio kada je dvoje u pitanju: nije se dvojio kada je u pitanju vjera, tu je bio beskompromisan i kad je u pitanju država, tu je pokazivao hrabrost kao malo ko od nas,“ rekao je reisu-l-ulema Kavazović.

Dženazu-namaz je predvodio Abdulah-ef. Hadžić, brat Adem-ef., a ukop je obavljen na mezarju Kadić-bašća u Gradačcu.

Mr. Adem-ef. Hadžić je bio imam džamije Husejnije u Gradačcu, te je obavljao i dužnost glavnog imama i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Gradačac. Imamsku službu obavljao je i u Modriči, Bosanskom Novom i Srebreniku. Jedan je od učesnika formiranja Nacionalnog Odbora za Odbranu BiH, predsjednik Kriznog štaba PL-e Gradačac i pripadnik Armije BiH.

Na Ahiret je preselio 29. augusta u Beču.