U petak, 5. novembra 2021. godine spomen obilježje u Kamenici. Medžlis Islamske zajednice Zvornik, posjetili su načelnik općine Karatay (Republika Turska) Hasan Kilca, generalni sekretar TDBB-a Fahri Solak, pomoćnici načelnika općine Karatay Mehmet Egin, Mehmet Toknal, Ramazan Ševik i Osman Ciger, te Kenan Ibrišimović iz TDBB.

Oni su podržali projekat izgradnje spomen obilježja u Kamenici, te se imali priliku vidjeti koliko posla je do sada završeno. Goste iz Turske su dočekali članovi Građevinskog odbora na čeli s predsjednikom Mersedom Mehmedovićem.

Obilasku spomen obilježja prisustvovali su izalanik muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića profesor Idriz-ef. Memić, direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta Mensur Karadža sa saradnicima, glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Zvornik Haris-ef. Mustajbašić i Mustafa-ef. Muharemović.

Domaćini su predstavili važnost projekta, te poslove koji se planiraju uraditi u narenom periodu. Gosti su izrazili zadovoljstvo što su učestvovali u izgradnji ovog spomen obilježja, te predočili brojne projekte koji se realiziraju širom Bosne i Hercegovine.