Cjelodnevni mekteb za predškolski uzrast Medžlisa Islamske zajednice Odžak počeo je sa radom 5. marta 2018. godine kao igraonica sa poludnevnim boravkom, a već od septembra ukazala se potreba da se organizira i cjelodnevni boravak. Ovu mektebsku igraonicu pohađa 28 djece, koji su 5. marta 2019. godine u prostorijama igraonice priredili svečanost povodom prve godišnjice rada.

Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, šef Odjela za mektebsku nastavu i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta dr. Enes Svraka, Fahrudin-ef. Muajnović, pomoćnik glavnog imama, Anes Osmanović ministar u vladi Posavskog kantona i roditelji djece.

Program, u kojem su učestvovale i članice mektebskog hora iz Odžaka, pripremili su najmlađi sa njihovim odgajateljicama Aminom Kavazović i Zijadom Šabić.

Muftija Vahid-ef. Fazlović je kazao da je organizovanje mektebske igraonice u Odžaku i njen dosadašnji uspješan rad dobar primjer da se može uspjeti, te da je time pokazano snažno opredjeljenje da se o sebi i svojoj djeci, svojim porodicama, mi moramo pobrinuti. 

Dr. Enes Svraka je govorio o važnosti organiziranja i razvoja ovakvih igraonica jer se u njima postavljaju temelji i općeg i islamskog obrazovanja, uči o našoj tradiciji i razvija ljubav prema domovini.

Prisutnima se obratio i Fahrudin-ef. Mujanović , koji se zahvalio svima onima koji su doprinijeli da mektebska igraonica danas veoma uspješno djeluje, posebno odgajateljicama koje su na tome predano radile i roditeljima koji ih sve vrijeme podržavaju.

Na kraju programa uručene su zahvalnice i prigodne hedije za djecu.