Mevludski program učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Tuzla upriličen je u četvrtak 29. novembra u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli. Program je organizovan u okviru mevludske manifestacije „Stazama Poslanika islama“, a u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja Tuzla.
Učešće u ovom programu uzelo je oko 200 učenika koji pohađaju osnovne i srednje tuzlanske škole, kao i učenici iz Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzli, te mališani iz obdaništa „Aladin“.
Kroz odabrane odlomke iz mevluda, salavate, ilahije i kaside, hadise i najljepša kazivanja učenici su se prisjećali Muhammeda a.s. i njegovog života.
Svečanom programu prisustvovali su rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead Seljubac, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa Tuzla Hasan-ef. Spahić, direktori institucija, tuzlanski imami, vjeroučitelji, roditelji i učenici.

Dr. Sead Seljubac je u svom obraćanju uputio čestitke vjeroučiteljima, nastavnicima i svima koji su bili uključeni u organizaciju ove mevludske aktivnosti.

Glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović je izrazio radost što se jedna ovakva aktivnost našla u okviru manfestacije „Stazama Poslanika islama“, a Nedžmija Hadžić, predsjednica Aktiva vjeroučitelja, je istakla da se ovakav program realizuje već drugu godinu.