U Behram-begovoj medresi je 23. i 24.6.2022. godine održan jedanaesti Tuzla English Language Teaching Seminar (TELTS) 2022-Game on, za profesore i nastavnike engleskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Svečanom programu otvaranja seminara, koji je upriličen 23. juna 2022. godine prisustvovali su direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dr. Ahmed Omerović, ataše za kulturu i obrazovanje pri Američkoj ambasadi u Sarajevu Christienne Carroll, direktor Regionalnog ureda za programe engleskog jezika (RELO) pri Američkoj ambasadi u Beogradu Kevin McCaughey, ekspert za kulturu i obrazovanje u Američkoj ambasadi u Sarajevu Elizabeta Delić, te predstavnici univerziteta u Tuzli i drugih partnerskih institucija.

Predavači na seminaru su bili američki profesori i stručnjaci iz područja metodologije nastave engleskog jezika, te lokalni predavači koji su učestvovali u obrazovnim programima koje nudi State Department i Ured za programe engleskog jezika.

Ovaj dvodnevni seminar je organizovala Behram-begove medrese i Muftijstvo Tuzlansko, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, uz podršku Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja i nauke TK, Univerziteta u Tuzli i Udruženja profesora engleskog jezika Tuzlanskog kantona (TETA).

Ove godine seminaru je prisustvovalo stotinu nastavnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Seminar je poslužio kao dobra platforma za razmjenu iskustava i saradnju.